Å møte følelser – Alfred og skyggen

Det er lett å fortrenge ubehagelige følelser. Man lærer seg teknikker som gjør at man klarer å skru følelsene av og på. Dette kan virke som en trygg og god strategi – men følelser som fortrenges fra bevisstheten, forsvinner allikevel ikke. Alle følelser – både gode og vonde, sunne og usunne – må møtes, aksepteres og bearbeides. Det å fortrenge følelser kan gjøre deg fysisk syk.

En jente på 8 år har illustrert sine innestengte følelser slik:

Tegning outside inside med ramme

«Alfred og skyggen» er en liten animasjonsfilm som på fem minutter beskriver hva som skjer når følelsene blir låst inne, hvordan man kan åpne opp for dem og hva som er sunne og usunne følelser. Filmen er laget av Anne Hilde Vassbø Hagen ved Institutt for psykologisk rådgivning, og passer for både barn og voksne.Skjermbilde 2017-06-29 19.41.41.png

«Alfred er forelska. Han er også sint, skamfull, redd, trist og ensom. Hans gode venn Lykke støtter ham i hans evige kamp mot Skyggen. Se filmen og oppdag noe nytt om dine egne følelser på veien.»

Du kan se filmen ved å trykke her: Alfred og skyggen – en liten film om følelser 

Filmen finnes også på engelsk: se Alfred and shadow – a short story about emotions

Anne Hilde Vassbø Hagen har også laget en informasjonsfilm om selvkritikk som heter Alfred og skyggen – en liten film om selvkritikk