Individualterapi

Individualterapi er en form for samtaleterapi der klient og psykolog arbeider sammen under trygge rammer. Målet med terapien er å bidra til en sunnere personlig utvikling for deg – noe som vil være nyttig for deg selv og i samspillet med andre.

Psykolog Christine Lien Bergen Norge Norway. Privat psykolog. Parterapi og individualterapi. Emosjonsfokusert terapi. Sorg, sorgterapi, sorgprosess, sorgbearbeiding, bearbeide sorg, mestring av sorg, krisepsykologi, sorgreaksjoner, komplisert sorg, depresjoner, angst, utbrenthet, utbrent. Traume traumer traumatisert traumeterapi. Kompleks traumatisering. Traumebehandling. Dissosiasjon. Følelser. Å møte bearbeide og håndtere følelser. Kriser og kriseberedskap. Hjelp til pårørende. Emotion focused therapy Bergen. Klinikk for krisepsykologi. Senter for krisepsykologi. Anbefalt terapeut parterapeut. Emotion revolution Bergen. Samlivsterapi. Individualterapi. Anbefalt psykolog. Selvutvikling og mindfulness. Ikkevoldskommunikasjon. Empatisk kommunikasjon. Kommunikasjonsproblemer. Giraffspråk. Tilknytning. Relasjoner. AEDP.

En terapitime foregår ved at klient og psykolog snakker sammen i en tillitsfull dialog. Du trenger ikke tenke på hva du skal si eller hvordan du skal si det, for psykologen vil hjelpe deg. Han/hun vil lytte til deg og stille spørsmål som etter hvert får deg til å se utfordringene dine fra et bredere perspektiv – noe som vil hjelpe deg å finne de gode svarene.

Man må ikke være psykisk syk for å ha nytte av individualterapi, eller for å ha en «god nok grunn» til å oppsøke psykolog. Terapi kan være sunt, utviklende og livsendrende.

Vi mennesker er utstyrt med et rikt følelsesliv, og disse følelsene (emosjonene) organiserer vår selvopplevelse og samhandling med andre – ofte på en ubevisst, og av og til på en uheldig måte. Noen ganger kan de uønskede følelsene ta overhånd, der vi ikke klarer å orientere oss i det følelsesmessige kaos som vi opplever. Da kan det være nyttig å få profesjonell hjelp. Psykologen er trent i å håndtere alle former for samtaler både i form av tema og følelsesmessige reaksjoner, og kan ta imot deg akkurat som du er – her og nå.

Psykolog Christine Lien Bergen Norge Norway. Privat psykolog. Parterapi og individualterapi. Emosjonsfokusert terapi. Sorg, sorgterapi, sorgprosess, sorgbearbeiding, bearbeide sorg, mestring av sorg, krisepsykologi, sorgreaksjoner, komplisert sorg, depresjoner, angst, utbrenthet, utbrent. Traume traumer traumatisert traumeterapi. Kompleks traumatisering. Dissosiasjon. Følelser. Å møte og håndtere følelser. Kriser og kriseberedskap. Hjelp til pårørende. Emotion focused therapy Bergen. Klinikk for krisepsykologi. Senter for krisepsykologi. Anbefalt terapeut parterapeut. Emotion revolution Bergen 2018. Samlivsterapi. Individualterapi. Anbefalt psykolog. Selvutvikling og mindfulness. Ikkevoldskommunikasjon. Empatisk kommunikasjon. Kommunikasjonsproblemer. Giraffspråk.

Noen timer i terapi kan være tilstrekkelig. I andre tilfeller vil det være nødvendig med et terapiforløp som varer over en lengre periode. Dette avhenger av hvilke utfordringer du har. Mange er veldig godt hjulpet med 10-20 timer i terapi.

I min terapeutiske behandling benytter jeg hovedsakelig emosjonsfokusert terapi (EFT) som du kan lese mer om her. Min kontaktinformasjon finner du her.

Psykolog Christine Lien, Bergen